| Previous topic :: Next topic |
| Author |
Message |
lefi
|
| Posted: Mon Jun 23, 2008 11:33 am Post subject: Faktury |
|
|
| Witam, możke ktoś z użytkowników wie, który plik odpowiada z wyglad faktury wyeksportowanej do pdf |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Thu Jun 26, 2008 7:32 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
Skoro nikt nie wie to sam już sobie poradziłem. :D
Dostosowuję powoli wygląd faktury do polskich potrzeb.
Potrzeba będzie tylko jeszcze zmodyfikować pliki językowe klienta aby zamienić jedno z nie używanych pól na pole numeru NIP.
Trzeba będzie to tak dostosować aby z automatu przy wystawianiu faktur, przy wyborze klienta z listy numer nip pojawiał się w jednym z pół a następnie w odpowiednim miejscu na fakturze.
Powinienem dzisiaj to już zrobić – i jak się uda to system będę uruchamiał bo będzie w pełni funkcjonalny (a jak nie to coś się dostosuje). |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Thu Jun 26, 2008 11:29 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
| jeżeli chodzi o zmiane podatku na fakturach to nie jest to takie proste ale postaram się to zrobić |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Fri Jun 27, 2008 11:28 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
Moje pytanie do wszystkich zainteresowanych jak powinna wyglądać faktura i co powinna zawierać?
Bo jak mam coś zrobić to aby było jak najbardziej funkcjonalne a nie później dostosowywać. |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Wed Jul 02, 2008 6:31 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
Wygląd faktury gotowy :) - wystarczy go do tłumaczyć i będzie ok.
Po info zapraszam na priv.
[/img] |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Wed Jul 02, 2008 1:30 pm Post subject: Re: Faktury |
|
|
| w opracowaniu jeszcz kwota słownie :) |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Wed Jul 09, 2008 7:32 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
No to faktura gotowa :)
nawet słownie kwotę wpisuje.
PS. Ale widzę że ten topic to dla samego siebie piszę, czy aby było w Polsce tak małe zaineresowanie CRM? |
|
| Back to top |
|
jagi
|
| Posted: Fri Jul 11, 2008 12:30 pm Post subject: Re: Faktury |
|
|
ponad 800 ludzi sciagnelo polski lang do 5.04 - tak wiec zainteresowanie systematycznie wzrasta - ale co sie dziwisz - jak faktury PL do tej pory nie dzialaly ;P i nie dzialaja w oficjalnym pakiecie ...
Checesz sie przyczynic do wzrostu zainteresowania? - udostepnij swoja prace o.s. ;) |
|
| Back to top |
|
lefi
|
| Posted: Fri Jul 11, 2008 9:58 pm Post subject: Re: Faktury |
|
|
będę musiał przygotować pełną modyfikację do udostępnienia tak aby nie było pół środków w jej instalacji.
a tu jest efekt mojej pracy proszę o opinie |
|
| Back to top |
|
rozaniec
|
| Posted: Sun Jul 13, 2008 11:06 am Post subject: Re: Faktury |
|
|
jest ok
wymagania poniżej
Treść faktury - minimum
Faktura (standardowa) stwierdzająca dokonanie sprzedaży powinna zawierać co najmniej:
* oznaczenie „FAKTURA VAT”;
* imiona i nazwiska lub nazwy bądź nazwy skrócone sprzedawcy i nabywcy oraz ich adresy;
* NIP sprzedawcy i nabywcy;
* dzień, miesiąc i rok albo miesiąc i rok dokonania sprzedaży oraz datę wystawienia i numer kolejny faktury; podatnik może podać na fakturze miesiąc i rok dokonania sprzedaży w przypadku sprzedaży o charakterze ciągłym (o takiej możliwości decyduje umowa zawarta pomiędzy stronami);
* nazwę towaru lub usługi;
* jednostkę miary i ilość sprzedanych towarów lub rodzaj wykonanych usług;
* cenę jednostkową towaru lub usługi bez kwoty podatku (cenę jednostkową netto);
* wartość towarów lub wykonanych usług, których dotyczy sprzedaż, bez kwoty podatku (wartość sprzedaży netto);
* stawki podatku;
* sumę wartości sprzedaży netto towarów lub wykonanych usług z podziałem na poszczególne stawki podatku i zwolnionych od podatku oraz niepodlegających opodatkowaniu;
* kwotę podatku od sumy wartości sprzedaży netto towarów (usług), z podziałem na kwoty dotyczące poszczególnych stawek podatku;
* wartość sprzedaży towarów lub wykonanych usług wraz z kwotą podatku (wartość sprzedaży brutto), z podziałem na kwoty dotyczące poszczególnych stawek podatku lub zwolnionych od podatku, lub niepodlegających opodatkowaniu;
* kwotę należności ogółem wraz z należnym podatkiem, wyrażoną cyframi i słownie.
cytat z VAT.pl |
|
| Back to top |
|
| |