vtiger Forum Index vtiger
The Honest Open Source CRM

Dlaczego pola Nazwa firmy, adres www,e-mail nie są
Click here to go to the original topic

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Previous topic :: Next topic  
Author Message
GrzegorzK

Posted: Fri Sep 14, 2007 12:44 pm    Post subject: Dlaczego pola Nazwa firmy, adres www,e-mail nie są  

Bardzo ważne jest dla mnie opcja, która zabezpieczy powielania dodawania tych samych firm do CRM'a.
Chciałbym aby pola "nazwa firm", "adres www", "adres e-mail" były unikalne i nie mogły się powtarzać.
Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły na to, aby pola te nie mogły się powielać, albo chociażby pole "adres-www".
Back to top  
Adams
Guest

Posted: Mon May 12, 2008 12:22 pm    Post subject: Re: Dlaczego pola Nazwa firmy, adres www,e-mail nie s&#2  

Wprawdzie z vtiger dopiero zaczynam, ale wydaje mi sie, ze wystarczy sprawdzic na jakie sa mapowane pola w odpowiedniej tabeli i ustawic unikalnosc na tych polach.
Back to top  
jagi
Guest

Posted: Sat May 17, 2008 10:45 pm    Post subject: Re: Dlaczego pola Nazwa firmy, adres www,e-mail nie s&#2  

Adams wrote: Wprawdzie z vtiger dopiero zaczynam, ale wydaje mi sie, ze wystarczy sprawdzic na jakie sa mapowane pola w odpowiedniej tabeli i ustawic unikalnosc na tych polach.
wydaje mi sie ze to to nie takie proste ;) - moze dzilac jak pole jest wymagane ( a trudno wymagac aby kazdy mial adres www ).
W sumie jest juz w 5.04 zrobiona unikalnosc dla nazwy klienta wiec mozna analogicznie sobie zrobic ..
podpowiem gdzie zaczac szukac

Code:
{{if $MODULE eq 'Accounts'}
                                 <input title="{$APP.LBL_SAVE_BUTTON_TITLE}" accessKey="{$APP.LBL_SAVE_BUTTON_KEY}" class="crmbutton small save" onclick="this.form.action.value='Save';  if(formValidate())AjaxDuplicateValidate('Accounts','accountname',this.form);" type="button" name="button" value="  {$APP.LBL_SAVE_BUTTON_LABEL}  " style="width:70px" >
                              {else}

ale zmiany dla jednego pola trzeba wpowadzac w 5 miejscach ...

Ja bym to proponowal zrobic inaczej :
zastosowac juz istniejace
vtiger_field -> typeofdata -> dodac do (O)ptional or (M)andatory jeszcze (U)nique
a nie wiem czy nawet w spadku po Sugar nie zostalo - jak nie to dopisac pare linijek kodu i wykorzystac istniejace general.js do powiadomienia o duplikacie
Back to top  
jagi
Guest

Posted: Sun May 18, 2008 3:05 pm    Post subject: Re: Dlaczego pola Nazwa firmy, adres www,e-mail nie s&#2  

przyklad zastosowania unikalności pola Numer Seryjny Produktu :

http://forums.vtiger.com/viewtopic.php?p=65565#65565
Back to top  

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Page 1 of 1