vtiger Forum Index vtiger
The Honest Open Source CRM

The setup script is slightly incorrect
Click here to go to the original topic

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Previous topic :: Next topic  
Author Message
spe-anatol

Posted: Wed Sep 12, 2007 11:29 am    Post subject: The setup script is slightly incorrect  

Nasadziłem VTiger pod Windows XP SP2. Zauważyłem, że w czasie nasadzenia pojawia się okno konsoli, a potem ECHO OFF i jeszcze różne napisy w cudzysłowach. Prawdopodobnie komuś się wydawało, że żeby wypisało NAPIS to trzeba zadać ECHO "NAPIS". Tymczasem prawidłowa składnia jest ECHO NAPIS, a ECHO "NAPIS" wypisuje "NAPIS".
Poza tym w ogóle nie wiedm jeszcze o co chodzi, niby się nasadziło, ale nie ma żadnych skrótów, a konfiguracja nie działa, pisze że błędny parametr połączenia mySQL.
Back to top  
jagi

Posted: Wed Sep 12, 2007 7:37 pm    Post subject: Re: The setup script is slightly incorrect  

Nie mam tych problemow - tez testowalem na XP2 - instalacja na localserwerze ( polski VertrigoServ PHP 5.2 ), baza kodowanie (collation) UFT8_polish_ci, kodowanie strony UTF8 , vTiger 5.03 - chyba masz ten tez? - instalowany ze źródeł.
Przy zakladaniu bazy musisz okreslic uzytkownika z prawami do niej, i podac te dane prawidlowo przy instalacji vT.
Back to top  
spe-anatol

Posted: Thu Sep 13, 2007 6:32 am    Post subject: Re: The setup script is slightly incorrect  

Superowo że u Ciebie działa. U mnie nie działa ani w ząb, nawet nie mam skrótu do konfiguracji.
Jeszcze powalczę, ale czarno to widzę.
A dziwnych kommunikatów w cudzysłowach na pewno po prostu nie zauważyłeś przy sadzeniu.
Back to top  
jagi

Posted: Thu Sep 13, 2007 7:39 am    Post subject: Re: The setup script is slightly incorrect  

Do tej pory wykonalem kilkanaście instalacji bo testowalem rozne konfiguracje bazy i www, robilem sporo przerobek kodu. W tej chwili mam 2 aktywne instalacje 5.03 i przy zadnej nic mi nie wyskakiwalo ( poza upgrade z 502 gdzie wyswietla log o przebiegu upgradu ) .

Wrzuć screen'a na forum i dokladny cytat wyświetlanych bledów.
Back to top  

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Page 1 of 1