vtiger Forum Index vtiger
The Honest Open Source CRM

problem z migracja bazy
Click here to go to the original topic

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Previous topic :: Next topic  
Author Message
czkam

Posted: Wed Aug 29, 2007 11:03 am    Post subject: problem z migracja bazy  

Witam , od niedawna zajmuje sie vtigerem , i natrafilem na , podejrzewam , prosty problem do rozwiazania.
Mianowicie , migracja danych z sugarcrma do vtigera.
Skożystalem z gotowego skryptu Sugar24toVtiger.. php , migrujac tym sposobem dane do vtigera wersji 4.2.3 , mam jednak problem z upgradem do wersji 5.03.
Oto kroki ktore podejmuje , zdaje mi sie ze zgodne z tym co pisza w HowTo :
dumpuje baze z 4.2.3 do pliku x.sql , nastepnie tenze plik laduje do nowo utworzonej bazy xxx , nastepnie odpalam vtigera 5.03 , w settings->migration wizard , wybieram opcje "Migration from vtiger 4.2.x (4.2Patch2/4.2.3/4.2.4) to Current Version (5.0.3)" nastepnie "I have a new database with 4.2.3 Data" , po czym podaje odpowiednie parametry , w szczegolnosci database name : xxx ,
po kliknieciu migrate , wszystko przebiega bezproblemowo , tzn nastepuje rename kazdej tabeli z xxx na vtiger_* , nastepnie w config.inc.php zmieniam $dbconfig['db_name'] = 'xxx';
Wylogowuje sie. A potem jest juz tylko niedobrze , masa bledow dot tego ze pewne tabele nie istnieja w xxx. Coz mam począć ?
Back to top  
jagi

Posted: Tue Sep 04, 2007 10:09 pm    Post subject: Re: problem z migracja bazy  

Skrypty migracji vtigera nie sa idealne - z moich doswiadczen: wykladaja sie jak masz zdefiniowane pola wlasne, wlaczony Audit Trails.
Zainstaluj nowa, czysta wersje.
Porownaj tabele (przekopiuj brakujace, jesli masz wiecej niz w czystej instalacji to pomysl od czego moga byc /nazwa, zawartosc/ i usun co sie da ). Potem nowy dump. A dalej tak jak robiles.
20% szansa powodzenia ;(

Lepiej sprobuj export danych z niektorych modulow (vT 4 ) i import na czysta wersje (vT 5) - masz mozliwosc ewentualnie uzupelnienia w pliku .sql struktury tabel i danych (ilosc pol w tabeli jest wazna).

Na koniec zostaje niezawodna klawiaturka i szybka kolezanka ;)
Back to top  

vtiger Forum Index -> Polish Forum
Page 1 of 1