|
vtiger The Honest Open Source CRM
|
| Previous topic :: Next topic |
| Author |
Message |
bartles
|
| Posted: Fri Jun 29, 2007 9:47 am Post subject: Wyszukiwanie nie działa |
|
|
Nie działa mi wyszukiwanie za pomocą lupki na żadnej z list. Ani w search, ani w advanced search, ani klikając na literki ABCD..... O tyle dziwne, że przy wyszukiwaniu kontaktów podają literę A do wyszukiwania filtruje mi listę pokazując kontakt który ma puste pole name.
Bazę mam ustawioną na UTF-8, w config.inc.php mam też UTF-8. Nb. wg postu Jagi powinno być tam ISO-8859-2, ale taki układ mi nie działa.
MySQL wersja 5, PHP wersja 5.2. Vtiger wersja 503 z patchem do php5.2.
Przegrzebałem forum za tym tematem i nic nie znalazłem. Myślałem, ze to kwestia indeksów, ale przeliczyłem za pomocą maintenance indeksy na bazie MySQL i to samo się dzieje.
Czy ktoś ma jakiś pomysł? |
|
| Back to top |
|
jagi
|
| Posted: Fri Jun 29, 2007 10:34 pm Post subject: Re: Wyszukiwanie nie działa |
|
|
Piszcie tu bez polskich znakow bo UTF nie dziala ;)
Ogolnie jesli kodowanie w bazie masz i polaczenie do bazy masz UTF to pliki jezykowe i strona kodowa klienta ( w ustawieniach) tez powinna byc UTF.
Takie rozwiazanie bede stosowal i takie polecam bo latwiej bedzie nawet korzystac z rozwiazan spolecznosci miedzynarodowej, js, ajaxa, pdf, wielojezycznosci itd.
W wersji 5.02 ktora przerabialem baza byla na UTF z tlumaczenie na ISO
wiec do polaczenia z baza bylo wymuszone SET NAMES (szukaj na tym forum).
Rada:
1. sprawdz phpMyAdmin ( czy innaczej ) co masz zapisywane wewnatrz bazy
2. Jesli wczesniej miales 5.02 z moimi przerobkami to albo skopiuj caly katalog /include i /Smarty z wercji (pelnej) 5.03 albo zrob backup bazy (1 z tabelami , a drugi same dane) i zainstaluj 5.03 na czysto a potem zrob import danych.
3. jak przejde na 5.03 to bedzie nowa rada ;) |
|
| Back to top |
|
bartles
|
| Posted: Fri Aug 24, 2007 10:06 pm Post subject: Re: Wyszukiwanie nie działa |
|
|
Dzieki za porady. Ale ostatecznie okazalo sie, ze problem tkwil gdzie indziej. Uruchamialem vtigera w Maxthonie - to taka nakladka na IE. I dlatego m.in wyszukiwanie nie dzialalo. Przerzucilem sie na Firefoxa, poinstalowalem pare wtyczek i mam te sama funkcjonalnosc. A i vtiger smiga az milo.
Pozdrawiam,
bartles |
|
| Back to top |
|
| |
|